ورود | ثبت نام

رای ثبت نام در این دوره بر روی این لینک کلیک کنید

از كار انداختن ضامن مقدمه
از كار انداختن ضامن اخلاق در نگارش علمی
انواع کتاب
اندازه قطع کتاب
اقدامات قبل از شروع تاليف كتاب
از كار انداختن ضامن راهنمای تدوین کتاب های دارای چند نویسنده یا ویراستار
از كار انداختن ضامن تالیف
از كار انداختن ضامن کتاب آموزشی
از كار انداختن ضامن ویرایش
دستور خط فارسی
گریزی بر اصول نگارش در زبان انگلیسی
از كار انداختن ضامن انتشار کتاب
از كار انداختن ضامن چاپ کتاب
از كار انداختن ضامن نشر الکترونیکی

با اصطلاح سرقت علمی و تاریخچه آن آشنا شوید.

Plagiarism برگرفته از واژه لاتيني Plagiarius و به معني سرقت مي باشد و عبارت است از استفاده از جملات، عبارات، افکار و عقايد ديگران در متن و منسوب نمودن آن به خود. تعريف ديگري نيز از Plagiarism موجود است که عبارتست از به کار بردن 7 تا 10 کلمه مشابه از نوشته هاي ديگران بدون ذکر نامي از آنها. "براي درک بهتر اين مفهوم بايد توجه داشت که تمام دانسته هاي فعلي ما بر دانسته هاي پيشين استوار است. وقتي مطلبي را مي خوانيم، در واقع در حال استفاده کردن از دانسته هاي ديگران هستيم و بر اساس آن، ديدگاه ما شکل مي گيرد. اما هنگامي که قصد داريم افکار خود را بر روي کاغذ پياده کنيم، بايد بين آنچه از ديگران قرض گرفته ايم با آنچه که از تفکرات ما حاصل شده است تفاوت قائل شويم. اين نيت، با ارجاع دادن مطالب به منابع مورد استفاده صورت عملي به خود مي گيرد. در غير اينصورت، سرقت علمي اتفاق افتاده است.

تاريخچه Plagiarism
Plagiarism تنها مسئله اي مربوط به روزگار ما نيست و قدمتي کهن دارد؛ نخستين اتهام و محاکمه قضايي مربوط به Plagiarism در زمان امپراتوري روم رخ داد؛ زماني که اشعار يک شاعر رومي توسط فرد ديگري و بدون ذکر نام وي بيان مي شد. نخستين طبقه بندي انواع Plagiarism در قرن دهم هجري و توسط شاعري ايراني به نام حسين واعظ کاشفي مطرح گرديده است. وي در کتابش Plagiarism را بر 4 نوع تقسيم کرده است که کمابيش همچنان شبيه به تقسيم بندي هاي امروزي مي باشد.

اهميت توجه به Plagiarism در ايران
ايران در سالهاي اخير بيشترين شتاب علمي را در ميان کشور هاي جهان داشته است. اين تحول مايه افتخار ما در سطح جهان بوده است. اين مسئله بطور طبيعي توجه ويژه جهانيان را به کشور مان و نتايج کار پژوهشگران ايراني در پي دارد. توجه ويژه به رشد متوازن کيفيت و صحت توليدات علمي ايران در کنار رشد کميت، ضمن ارائه تصويري بهتر از کشورمان در سطح بين المللي عامل اعتبار تک تک پژوهشگران ايراني در مجامع بين المللي و البته داخلي خواهد بود. از سوي ديگر توليدات علمي کشورمان و هر يک از پژوهشگران مي تواند توجه انجمنها و سازمانهاي بين المللي مبارزه با Plagiarism را به ايران معطوف نمايد. بي ترديد Plagiarism به مثابه سرقت بوده و در کليه جوامع يک عمل غير اخلاقي و غيرعلمي به شمار مي آيد. بنابراين آشنايي با مصاديق Plagiarism و راهکارهاي اجتناب از آن باعث حفظ و افزايش اعتبار هر پژوهشگر و در نتيجه ارتقاي جايگاه و اعتبار علمي ايران خواهد شد.
"ما ز بالاييم و بالا ميرويم ما ز درياييم و دريا ميرويم"

در این فلش نکاتی در مورد سرقت علمی ذکر شده است. با کلیک بر روی آیکن فراسا وارد ان می شویم.